App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Når man skal finne den rette lampen til innredningen er det selvfølgelig viktig at belysningen er behagelig og har den rette styrken til den plasseringen som lampen nå engang får. Selv om belysning er lampens primære funksjon så spiller designet også en vesentlig rolle. Designet på en lampe kan bidra med å komplimentere rommet den er plassert i, og det er her Flos lamper kommer inn i bildet. Ikke nok med at Flos har en god belysning, så er designet også noe helt spesielt og nytenkende, så lampen blir automatisk et samtaleemne når man ser den i rommet.

Kjøp den rette Flos lampen til det rette stedet

Når man skal finne den rette lampen, kan det være litt av en jungel man må igjennom. Man må ta hensyn til alt fra lysstyrke, varmen på fargen fra pæren, og så er det designet av lampen. Alt dette skal man ta stilling til når man skal finne den rette lampen. Noen mennesker ser bare lamper som lys og tenker ikke videre over design og plassering, men med den rette lampen vil man oppleve en helt annen følelse.

Flos lamper er spesielt gode til å komplimentere et rom og fremheve noen av de elementene som befinner seg i rommet, som eksempelvis en sofa eller reol som skal fremheves. Den rette lampen vil gi ekstra liv til et sted som kanskje tidligere har vært litt kjedelig.

Vil man kjøpe Flos, er det nesten mulig for enhver person å finne noe som de finner interessant.
Det er den mer simple Glo-Ball serien, den mer industrielle Toio-serien, og til sist den mer abstrakte og samtalevekkende Taraxacum-serien. Det er kun et utplukk av serier som Flos har, nedenfor vil du kunne lese liyt info om de tre mest populære lampene fra Flos.

En form du nok har sett før – Snoopy bordlampen

En av lampene fra Flos som med første blikk virker gjenkjennelig er Snoopy bordlampen. Selv om man ikke kjenner til Flos og deres design, kan man stadig gjenkjenne formen på Snoopy lampen. Det er helt klart en lampe som fungerer godt til bordet både i form av lys og design, men også fordi folk legger merke til formen på lampen. Lampen har en kropp av hvit marmor og en emaljeret metallisk topp.

Den populære taklampen – Flos 2097 taklampe

Til tross for det havet av taklamper som finnes der ute, har Flos klart å skape en taklampe som skiller seg ut blant mengden. Flos 2097 taklampen minner mest av alt om en lysekrone som har fått en teknologisk oppgradering. Denne taklampen har blitt veldig populær fordi den mest av alt er nytenkende og den har et unikt utseende. Taklampen finnes både i en liten og stor versjon med eller uten LED og kan fås i krom eller messingutgave.

En simpel men effektiv vegglampe – Flos 265 vegglampe

Når man ser Flos 265 vegglampen blir du kanskje ikke blåst av banen, men la ikke utseendet snyte deg. Den lange armen gjør at den kan nå langt ut i et rom og kan plasseres som det passer deg. Flos 265 er en super simpel lampe, men med de industrielle undertonene fremstår den likevel som noe mer enn den gjør ved første øyekast. Den fås i en sort eller hvit utgave.

Historien bak Flos lampene og deres velrennomerte designs

Historien om Flos slik vi kjenner dem i dag, går helt tilbake til Italia på 1960-tallet da Sergio Gandini tok over bedriften. Det var han som formet Flos’ mål og kreative tankegang og fikk de til å gå hånd i hånd. Flos produksjon flyttet til et industriområde i Brescia for å inspirere og skape et miljø for designerne som kunne hjelpe med nytenkning av ideer. En av de ideene som kom ut av det, er deres berømte Arco gulvlampe som ble designet av Achille & Pier Giacomo Castiglioni. I 1985 møtte Sergio Gandini en ung Philippe Starck som hadde en rekke ideer som senere ble til den spesielle Lounge Gun-serien.

Ved årtusenskiftet hadde Piero Gandini overtatt firmaet fra sin far Sergio Gandini, og i det påbegynte han en ny retning for Flos. Piero ba om hjelp fra noen av de mest lovende internasjonale talentene innenfor design. Det skjedde fordi de tilpasset seg til den nye teknologien som var på trappene. LED lyset ble et stort fokus for Flos, og de satte seg fore å mestre LED lyset.

Det store fokuset betød bl.a. at Flos kjøpte opp firmaet Antares og Flos skapte dermed Flos Architectural Lighting som har som mål å gi lys til mere professjonelle omgivelser. Det kan være i kontorbygninger eller på offentlige plasser.

Sist men ikke minst er det Flos Outdoor som fokuserer på belysning til hagen eller i parker, og flytte utendørs de designs vi allerede kjenner fra Flos, så man kan nyte synet av dem i naturens omgivelser.

Flos er i dag veldig innstilt på hjemmet og designet er dertil. Ny teknologi er også et fokuspunkt og Flos er veldig oppsatt på å utforske all ny teknologi som kan gavne deres designs eller lamper. Det gjelder både materialet og det som har med selve lyset å gjøre.

Er Flos det rette brandet til ditt hjem?

For å runde av på overskriften på dette innlegget må vi få med at Flos har skapt deres rykte pga. den lange historien de har hatt med innovative ideer og villighet til å prøve noe nytt. Deres visjon om alltid å ønske nye teknologiske utfordringer velkomne, og få de beste designerne i verden til å takle de designmessige utfordringene.

Det stigende fokuset på de hjemlige omgivelsene betyr at det hele tiden kommer nye designs. Det legges stadig større fokus på innredning i hjemmet, og hvor det før var møblene som sto i fokus, er det nå lampene som i stadig større grad har den største innflytelsen på innredningen i hjemmet.

Du kan finne et stort utvalg av Flos lamper på Andlight.no. Hvis du ikke lar deg begeistre av Flos lampene, er det godt at utvalget av designerlamper hos AndLight er kjempestort. Så du har stor mulighet for å finne alternativer som passer dine behov. Det er bare å dra på oppdagelsesferd hos Nordens førende internettforhandler av designerlamper.

@trendsalesNO på Instagram