App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Når det begynner å bli rotete på kjøkkenet, så er det alltid nyttig å ha en oppvaskkum som hjelper deg å holde det rent for skitne tallerkener og glass, som du kan lese mer om. En oppvaskkum skal være stor, praktisk og passe godt inn når det gjelder design, ettersom den setter sitt eget preg på kjøkkenet. Det finnes et hav av disse oppvaskkummene da de kommer i forskjellige størrelser og varianter, hvor noen av de også kommer uten armaturhull og noen med armaturhull. Du kan finne alt fra firkantet oppvaskkum, rund oppvaskkum, til skyllekar for enda dypere og mer plass enn hva de vanlige oppvaskkummene tilbyr. Dette er nyttig hvis du driver en liten restaurant eller vil ha enda mer plass å gå på hjemme på kjøkkenet. Fortvil derfor ikke over en kjøkkenbenk som fylles av glass, tallerkener, kjeler og stekepanner, for oppvaskkummen vil hjelpe deg, og da er det fint å gå til anskaffelse av den typen som måtte passe deg best.

Monter oppvaskkummen riktig

Oppvaskkummer har forskjellige måter å bli montert på, hvor de tre mest vanlige måtene er nedfelt, underlimt og planlimt. Nedfelling er tradisjonelt når det gjelder å montere oppvaskkummer. Her monteres vasken ovenfra ved hjelp av nøye utmålt utskjæring i bordplaten på kjøkkenet. Det kan utføres av de fleste, men det lønner seg å vente med utskjæring av bordplaten til du mottar vasken du skal montere. Hos mange er den mest vanlige monteringsformen nå til dags underliming. Her monteres en oppvaskkum ved at man underlimer overkanten av vasken til underkanten av bordplaten. Dette er anbefalt for fagfolk å utføre, da det ikke er et gjør-det-selv prosjekt. Til slutt er det en monteringsform som er en slags miks av de to tidligere monteringsformene. Planliming er den monteringsformen som minner både om nedfelling og underliming av oppvaskkum. Den planlimte vasken monteres som en nedfelling, men på grunn av bordplaten så er flangen på vasken på lik linje med bordplaten. Dette er også en monteringsform som er anbefalt å overlate til fagfolk.

Ulike tilbehør til oppvaskkummen som er praktisk å ha

Oppvaskkummer trenger tilbehør som gjør dem komplette, akkurat som alle andre varer og produkter. Det mest populære tilbehøret for en oppvaskkum er en praktisk kjøkkenkvern som gjør at du kan slippe å bry deg med lukt av gamle matrester og frigjør vasken din for matrester, slik at det ikke tetter seg. Det er en miljøvennlig løsning for kjøkkenet og oppvaskkummen din, og det er et meget populært tilbehør å ha på kjøkkenet som du kan få kjøpt på nett. Et annet populært tilbehør for oppvaskkummen, kjøkkenet og deg selv er en såpedispenser som er montert på oppvaskkummen. Her får du tak i kjente merker som Damixa, Grohe, Nivito og KWC Eve. Det finnes også andre tilbehør til oppvaskkummen som du kan bryne deg på, hvor noen eksempler kan være pleiemiddel, vannlås, toppstykke og skyllekurv for skrelling av poteter. Det lønner seg å finne riktig oppvaskkum for kjøkkenbenken først. Deretter er det lurt å finne det tilbehøret som passer oppvaskkummen.

@trendsalesNO på Instagram