App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Klær er noe vi må ha, og for mange er det også like viktig å ha klær og tilbehør som følger sesongens mote. Moten endrer seg fra sesong til sesong, og selv om det er enkelte ting som går igjen og som du kan bygge en basisgarderobe ut av, er det også mange plagg du må handle inn.

Ikke bare er det klær som skaper et moteriktig antrekk, det er også tilbehør i form av vesker, sko og smykker. Uansett hvorfor du elsker mote og hvor slavisk du følger den, så koster det hele litt penger.

Når salget kommer og du ser favorittplagg fra favorittdesigneren på salg, kan det være fristende å skaffe seg litt ekstra penger. Smålån er forbrukslån uten sikkerhet, og et lån du kan søke om uten at långiveren spør deg om hva du skal bruke pengene til.

 

Finn gunstig lån ved hjelp av en sammenligningstjeneste

Det er mange lånetilbydere på det norske markedet, og derfor kan det være lett å gi opp og bare velge den første du snubler over på nettet. Det er dumt, for da ender du gjerne opp med å betale for mye. Tenk på det slik, desto mindre penger du må betale for lånet du søker om, desto mer penger har du igjen til å handle mote for.

For å sikre at du får et gunstig lån uten å måtte bruke uendelige mengder tid på letingen, kan du ta i bruk en sammenligningstjeneste som Matchbanker.no. Der kan du ved å legge inn ønsket lånebeløp og din alder få en oversikt over hvilke banker som vil være gunstige for deg. Dette sparer ikke bare tid, men også penger. Tjenesten er helt gratis, og med Matchbanker.no finner du det beste smålånet ut fra ditt behov.

Slik søker du

For å søke om et smålån må du oppfylle bankens krav til alder og inntekt. I tillegg må du være folkeregistrert i Norge, og du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Du søker via nettsiden til den banken du har valgt, og når søknaden din kommer inn sendes den gjennom en kredittvurdering. Resultatet av denne avgjør både rentenivå og lånebeløp.

Husk at bankens tilbud er uforpliktende, så du kan velge å takke nei. Får du et tilbud du bestemmer deg for å takke ja til, signerer du dette helt trygt ved hjelp av din BankID. Når pengene har kommet inn på kontoen din er du klar til å skaffe deg de plaggene du har drømt om!

Hva er et smålån?

Et smålån er et forbrukslån, altså et lån der det ikke stilles krav om sikkerhet i bolig eller bil. Forbrukslån dreier seg ofte om lånebeløp i størrelsesorden fra 1 000 kr til 500 000 kr. Lån i denne kategorien på mellom 1 000 og cirka 70 000 kr kalles da smålån, fordi du låner relativt små beløp.

Det første du bør gjøre er å bestemme deg for hvor mye penger du ønsker å låne, og så sjekke om dette stemmer med hva budsjettet ditt sier at du kan betale tilbake hver måned. Avhengig av hvor mye du søker om, vil nedbetalingstiden ligge på et sted mellom noen få måneder og fem år.

De aller fleste lånetilbydere har en kalkulator på nettsiden sin. Der kan du legge inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og så får du et svar som sier hvor mye avdraget vil kunne komme på. Det er dog viktig å huske på at dette bare er et eksempel. Disse lånekalkulatorene tar alltid utgangspunkt i den laveste renten og den er det ikke sikkert du får. Det viktigste med øvelsen er å gi deg et innblikk i hva ønsket lånesum faktisk vil koste deg hver måned.

Prisen på et smålån

Uansett hva lånet du søker om kalles og hvor mye du søker om, så skal et lån alltid betales tilbake. Et smålån er intet unntak. Ved siden av selve lånesummen vil det legges til renter. Dette kalles nominell rente. Så kommer etableringsgebyret, som enten er en fast sum på alt mellom noen få hundrelapper til over tusenlappen og det siste du må betale er et termingebyr hver gang du betaler inn avdraget. Nominell rente pluss disse to gebyrene er det som til sammen utgjør den effektive renten, og det er denne som sier noe om hvor dyrt lånet ditt egentlig blir.

@trendsalesNO på Instagram